loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2013 Sorry Panowie że wtrące nie na temat (chociaż...) ale nie rozumiem czegoś - JAK do ciężkiej cholery można lekką ręką stosować jakąkolwiek chemię bez zdiagnozowania problemu. Dwie kuracje pod rząd chemicleanem na dino??... przecież to równie dobrze to samo moim zdaniem co brać interferon na srake. Nie miałem nalotu dino poza okresem dojrzewania zbiornika jeszcze nigdy (tfu tfu), ale jak miałem to pomogło zwiększenie pH do 8.6 co uzyskałem stosując kalkwasser. 4 dni sie panoszyło, potem zaczęło się zatrzymywać, w końcu cofać i poszło. Żadnych innych ruchów ze światłem, podmianami itp. Półtora tygodnia i po bólu. Potem były okrzemki ale to już inna historia. BTW - nie każde dino jest złe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laden 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2013 takich mamy "fachowców , doradców" w sklepach ! jestem zwolennikiem natury . Czyli zostawiamy i samo powinno zniknac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adikwroc 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2013 No sklep jest nastawiony na sprzedaż mimo wszystko, wielu sprzedawców balansuje na krawędzi tylko po to by coś sprzedać a i zbiornikowi nie zaszkodzić. Ja już wiele razy słyszałem że no warto kupić na pewno nie zaszkodzi. Pytanie tylko czy pomoże ?? A na to pytanie to już rzetelnej odpowiedzi nigdy nie usłyszałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2013 takich mamy "fachowców , doradców" w sklepach ! jestem zwolennikiem natury . Czyli zostawiamy i samo powinno zniknac ? Dodajesz bakterii ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laden 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2013 Specialblenda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2013 Nie używałem tego nigdy ale w instrukcji pisze aby dać 50 % wiecej . Przywal dawkę 100 % wiekszą . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laden 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2013 Tez kiedys tak czytalem. Wlalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2013 Zmniejsz odpieniacz na min I jutro powtórz dawkę . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach