damian202 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik Ja z Warszawy Dzięki za chęci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kmil 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik O to kawałek. to poszukaj kogoś napeewno się ktoś znajdzie co ma nadmiar i Ci odda trochę ekipy czyszczącej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian202 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik (edytowane) Mętna woda (mleczna) Jak to wyklarować ? Jest poprawa Edytowane 1 Listopad przez damian202 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kmil 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik @damian202 A skąd się wzięła? Dosypales piasek czy coś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian202 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik od samego początku tak jest . sucha skala tak pościła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kmil 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik No To skarpetek do sumpa lub wata i niech się kręci...;) samo zejdzie z czasem.;) bakterie dajesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian202 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik skarpetę i watę mam, bakterie daje i cały czas jest to samo zastanawiam się nad SEACHEM CLARITY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kmil 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik Odpieniacz niech pracuje powinno z czasem zejść. Mam nadzieję że to nie zakwit.;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian202 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik raczej nie zakwit bo to ja mam od pierwszego dnia przy wlewaniu wody , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Speedo1544 13 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik A nie wpadło lub ktoś czasami nie wrzucił Ci czegoś do baniaka ? Świeża solanka czy miałeś od kogoś coś na start ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kmil 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik No po takim czasie powinno już zejść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MorskiMen 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik (edytowane) Zero chemii to ostateczność,dobra cyrkulacja +filtracja i duuuuuuuuużo cierpliwości i będzie dobrze ,daj zbiornikowi dojrzeć i nie pchaj łap co chwilę do akwarium ,ewentualnie możesz zapodać węgiel aktywny. Edytowane 24 Październik przez MorskiMen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian202 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik 24 minuty temu, Speedo1544 napisał: A nie wpadło lub ktoś czasami nie wrzucił Ci czegoś do baniaka ? Świeża solanka czy miałeś od kogoś coś na start ? Nic nie wpadło Solanka świeża Suchą skalę umyłem pod prysznicem , w czasie mycia bardzo pyliła . W akwarium jest delikatna mgiełka Węgiel aktywny w sumpie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MorskiMen 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik To teraz tylko czekaj i lej bakterie wg instrukcji producenta,będzie dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian202 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik Tak robię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Speedo1544 13 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik 14 minut temu, damian202 napisał: Suchą skalę umyłem pod prysznicem To nic dziwnego To że przepłukałeś ją mogło nie wystarczyć (nie komentuje sposobu) Nie mogłeś jej najpierw dobrze wymoczyć ? Teraz to tak jak @MorskiMen napisał zostało tylko czekanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian202 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik Pierwszy raz zakładam akwarium morskie Dołożę jeszcze waty Po dodaniu bakteri odpieniacz może mocniej pienić? VID_20191024_222908.mp4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MorskiMen 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik Mi akurat po dodaniu bakterii microbe lift specjal blend odpieniacz mniej pieni przez jakiś czas,natomiast po dodaniu af amino mix więcej i wtedy skręcam go by nie przelewał ,twój system jest świeży i odpieniacz będziesz musiał metodą prób i błedów sobie ustawić,dodatkowo za bardzo nie ma co pienić teraz ,dojdą korale ryby to tez zacznie inaczej pracować .Reasumując jeśli ci przelewa skręcaj go delikatnie aż uzyskasz odpowiedni poziom pienienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach