parman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 Witam! Mam pytanie: czy zebrasoma i desjardinii i hepatus się dogadają czy zebra będzie tłukła wciąż hepatusa? Tak to w tej chwili wygląda. Hepatus wpuszczony wczoraj (wiem, zjedziecie mnie, ze kto trzyma 2 pokolce w akwa o wym 100x50x50 ). W tej chwili hepatus to ukrywa się wśród skał. Jak tylko się pojawi to zaraz zebrasoma go goni i podskubuje. Proszę o opinie i z góry dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 Jak pozna zbiornik to bedzie pewniejszy i wtedy łatwiej bedzie się ukryć. Jesli bedzie jadł to sie uchowa bo zdecydowanie szybciej rośnie niz zebrasoma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 Moim zdaniem ani Hepatus ani Desjardini nie nadaja sie do tej wielkosci akwarium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 Ja w 250 ltr miałem białobrodego, flave i strigosusa i nic się szczególnego nie działo, tzn. strigosus był ostatni wiec dostal troche od mieszkańców, w tym litrażu byli razem 3 lata. W nowym akwa, dodatkowo dorzucilem desjardini i hepatusa i daja rade tak w piątkę juz 1rok. Hepatusa kupiłem 2cm więc nawet go nie zauważały inne ryby, teraz kiedy podrósł czasami białobrody go przegoni. Oczywiście białobrody rządzi. A desjardini zero agresji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach