Skocz do zawartości
parman

Zebrasoma desjadinii i hepatus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanie: czy zebrasoma i desjardinii i hepatus się dogadają czy zebra będzie tłukła wciąż hepatusa? Tak to w tej chwili wygląda. Hepatus wpuszczony wczoraj (wiem, zjedziecie mnie, ze kto trzyma 2 pokolce w akwa o wym 100x50x50 ). W tej chwili hepatus to ukrywa się wśród skał. Jak tylko się pojawi to zaraz zebrasoma go goni i podskubuje. Proszę o opinie i z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pozna zbiornik to bedzie pewniejszy i wtedy łatwiej bedzie się ukryć. Jesli bedzie jadł to sie uchowa bo zdecydowanie szybciej rośnie niz zebrasoma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ani Hepatus ani Desjardini nie nadaja sie do tej wielkosci akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w 250 ltr miałem białobrodego, flave i strigosusa i nic się szczególnego nie działo, tzn. strigosus był ostatni wiec dostal troche od mieszkańców, w tym litrażu byli razem 3 lata.

W nowym akwa, dodatkowo dorzucilem desjardini i hepatusa i daja rade tak w piątkę juz 1rok.

Hepatusa kupiłem 2cm więc nawet go nie zauważały inne ryby, teraz kiedy podrósł czasami białobrody go przegoni.

Oczywiście białobrody rządzi. A desjardini zero agresji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi