Skocz do zawartości
kostia

Dekoracje 3 d

Rekomendowane odpowiedzi

jako ciekawostka - dekoracje do zbiornikow FO, swietnei sprawdzaja sie w zbiornikach bardzo wysokich ( robilismy juz wysokie na 2 metry) albo szerokich np 150 cm. Zalet to to ze jest bardzo twarda, nielamiliwa, pusta w srodku i w zasadzie nic nie wazy. Muszle stnowia gniazda pod koralowce.

Jezeli ktos chcialby pobrobowac z tym uwaga na toksycznosc matreialow, kazdy jaki dostawalismy mial adnotacje ze nietoksyczny a potem farba schodzila ze sicany od smrodu. W koncu wykonuja nam preparsty na zamowinie.

2038_thumb.attach

2039_thumb.attach

2040_thumb.attach

2041_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ciekawie to wyglada chodz przyznaje że jak dla mnie mało naturalnie oddaje środowisko morskie. Może jakieś szczegóły wykonania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to jest na temat tego tła jak rozumiem ?

bo jesli chodzi o te doklejone muszelki i pąkle, to podzielam zdanie kolegi @Mariusza, za cholere bym nie włożył czegos takiego do akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda to mało naturalnie i podzielam zdanie poprzedników .

ps. @kostia zwróć uwage na swoją pisownie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszle i inne duperele patynuja sie dość szybko i sa tylko po to żeby dać szczegóły na powierzchni, lub żeby stworzyć miejsce na koralowce. Co do tego że nie wygladają naturalnie, oczywiścię że tak, ale ceramika na początku tez bardzo razi swoja bladością. :-)

No ale o gustach sie nie dyskutuje, pokazałem to na zasadzie ciekwostki z zakresu akwarystyki komercyjnej.

PS Jestem dyslektykiem przepraszam za ew, blędy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, że konstrukcja jest pusta w środku. Ogromny plus, że można w niej ukryć sprzęt. Jednak osobiście zrezygnowałbym z tych wszystkich ozdóbek, pąkli, muszli itp. Każde akwarium morskie jest trochę kiczowate, ale muszle to już zbyt wiele. Zamiast tego w konstrukcji zrobiłbym otwory pod korale, albo na etapie produkcji, albo wycinać już w gotowym module (nie wiem jak są produkowane). W takie otwory nawet łatwiej będzie wkleić korale niż w pąkle, nie trzeba będzie odrywać ich od podstawki, na której przyjechały.

P.S. Co się stało, że znów zacząłeś pisać? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlaśnie powstaje kolejne tlo 3 D, tym razem w innym kolorze i w zasadzie bez ozdób. Trafi do mojej rafy, jako ze zmieniam aranżacje ze stoku na pagórki ;-) Cały czas się łamie czy nie zaaksperymentować i nie zrobic jej czarnej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zależności od ilości użytych muszli i innych dupereli od 1000 do 2200 za m2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a po co komu muszle i inne duperele

Sa one podstawkami pod koralowce. Idea jest taka zeby finalnie to tlo jako struktura nie bylo widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja pozostane przy moim tle z karimaty za 11 pln :) za calosc. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi