kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2009 Witam Chcialbym pokazac poczatek nowego projektu. Moze na poczatek sprzet: 2 x Tunze z mulicontrollerem na USB Pompa Grey Red Dragon 5 K Odpieniacz - kompliacja body z USA wirnik by Tunze FR 505 z Rowa Osmolator Tunze Ozonator C 200 0 Sander Waste Colector Mierniki Ph,Redox - Tunze Sump z 30 kg zywej skaly Oswietlenie (poki co t5) beda Ledy Live sand chyba 3 x 9 kg (nie pamietam) Grotech III - Bailing ( trzymam mini 8 KH) Ph 8,0 - 8,2 redox ca 380 , KH 8, No 5 okolo 5 ppm Obsada - Paru, duza jasnoplama - gryzie jak cholera. mlody imperator, picasso, troche wargaczy, centropyg, blazenek testet ( ma sie dobrze) i flame angel. W zasadzie caly projekt to pomysl na nowa dekoracje, wykonana z tworzyw. Myslilem sobie ze docelowo caly zbiornik bedzie w grzybowiencach. Ale chailem je na grubych konstrukcjach, z żywy skala bylby problem, ceramike znam wiec mam taka troche inna dekoracje -konstrukcje. Zaleta jest to ze pochowalem w niej wszystko - kominy, pompy, orurowanie, mam mase poleczek z muszli pod grzybowience, ktore dosc szybko zarastaja poleczke i jest taka fajna kolonia na rurze. Oczywiscie projekt jest bardzo swiezy,a le mysle ze jak dojdzie ukwailow, mikasow i grzybowiencow (oraz ledy) moze byc fajnie. To co mi sie podoba, ze zbiornik wygladal fajnie zarz po zalaniu (choc troche "amerykansko" a podoba mi sie rowneiz jak sie patynuje glonami. Bede wdzieczny za uwagi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys_HD 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2009 bardzo ciekawy zbiornik, wyroznia sie !!! pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2009 Cześć Ładny projekt,ale jeśli chodzi o wygląd to mnie w tej chwili raczej się średnio podoba. Myślę ze za parę miesięcy, gdy dekoracja obrośnie glonami i dojdzie trochę korali będzie o niebo ładniejsze! Życzę powodzenia i czekam na aktualizacje. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2009 Dlatego napisałem z jest to początek projektu ;-) Licze że obrośnięte a grube ramiona konstrukcji , dadzą interesujący efekt, no i żadnych widocznych urzadzeń nie będzie w zbiorniku ;-) Zastanawiam się czy np nie zdecydować się jedynie na dwa gatunki zwierzaków np dywanowe zielone ukwiały i scharcopythony..pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rufio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2009 Koncepcja ciekawa tylko te muszelki ....ale tak jak piszesz to dopiero początek tak więc z czasem nie bedą tak wpadały w oko jak korale je zarosną.Sam kiedyś wykonałem do siebie skałkę z zastosowaniem muszli małży i fakt fajnie sie w nich stawia szczepki korali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach