Skocz do zawartości
kostia

Zbiornik aquastabil 720 l FO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym pokazac poczatek nowego projektu. Moze na poczatek sprzet:

2 x Tunze z mulicontrollerem na USB

Pompa Grey Red Dragon 5 K

Odpieniacz - kompliacja body z USA wirnik by Tunze

FR 505 z Rowa

Osmolator Tunze

Ozonator C 200 0 Sander

Waste Colector

Mierniki Ph,Redox - Tunze

Sump z 30 kg zywej skaly

Oswietlenie (poki co t5) beda Ledy

Live sand chyba 3 x 9 kg (nie pamietam)

Grotech III - Bailing ( trzymam mini 8 KH)

Ph 8,0 - 8,2 redox ca 380 , KH 8, No 5 okolo 5 ppm

Obsada - Paru, duza jasnoplama - gryzie jak cholera. mlody imperator, picasso, troche wargaczy, centropyg, blazenek testet ( ma sie dobrze) i flame angel.

W zasadzie caly projekt to pomysl na nowa dekoracje, wykonana z tworzyw. Myslilem sobie ze docelowo caly zbiornik bedzie w grzybowiencach. Ale chailem je na grubych konstrukcjach, z żywy skala bylby problem, ceramike znam wiec mam taka troche inna dekoracje -konstrukcje. Zaleta jest to ze pochowalem w niej wszystko - kominy, pompy, orurowanie, mam mase poleczek z muszli pod grzybowience, ktore dosc szybko zarastaja poleczke i jest taka fajna kolonia na rurze. Oczywiscie projekt jest bardzo swiezy,a le mysle ze jak dojdzie ukwailow, mikasow i grzybowiencow (oraz ledy) moze byc fajnie.

To co mi sie podoba, ze zbiornik wygladal fajnie zarz po zalaniu (choc troche "amerykansko" a podoba mi sie rowneiz jak sie patynuje glonami.

Bede wdzieczny za uwagi.

2015_thumb.attach

2016_thumb.attach

2017_thumb.attach

2018_thumb.attach

2019_thumb.attach

2020_thumb.attach

2021_thumb.attach

2022_thumb.attach

2023_thumb.attach

2024_thumb.attach

2025_thumb.attach

2026_thumb.attach

2027_thumb.attach

2028_thumb.attach

2029_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Ładny projekt,ale jeśli chodzi o wygląd to mnie w tej chwili raczej się średnio podoba. Myślę ze za parę miesięcy, gdy dekoracja obrośnie glonami i dojdzie trochę korali będzie o niebo ładniejsze! Życzę powodzenia i czekam na aktualizacje.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego napisałem z jest to początek projektu ;-) Licze że obrośnięte a grube ramiona konstrukcji , dadzą interesujący efekt, no i żadnych widocznych urzadzeń nie będzie w zbiorniku ;-) Zastanawiam się czy np nie zdecydować się jedynie na dwa gatunki zwierzaków np dywanowe zielone ukwiały i scharcopythony..pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koncepcja ciekawa tylko te muszelki ....ale tak jak piszesz to dopiero początek tak więc z czasem nie bedą tak wpadały w oko jak korale je zarosną.Sam kiedyś wykonałem do siebie skałkę z zastosowaniem muszli małży i fakt fajnie sie w nich stawia szczepki korali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi