troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2009 Powiedzcie mi co to jest za ukwiał, jest jeszcze bardzo mały ok 0,5 cm i otwiera się tylko jak jest światło co to może być?? następne zwierzątko przypomina brązowe kwiatki jest też bardzo małe, ale w przeciągu tygodnia urosło dwukrotnie i teraz takie poglądowe zdjęcie mojego żarłoka który zeżarł kawałek kurczaka proszę o identyfikacje dwóch pierwszych zwierząt z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2009 2 parazoathusy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2009 Tego żarłoka to bym lepiej nie dokarmiał To aiptasia. Raczej mało pożyteczne, zdjęcie środkowe to chyba parazoanthusy. pozdro Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2009 brzydzi - wiem że ten żarłok to aiptasia póki co akwarium jest puste wiec luz, ale jak będę kupował zwierzaki to pierwsze zwierze to będzie wundermani więc zajmie się nim ;] i pytanie czy parazoathusy wywalic bo czytałem że jest to plaga i czy jest jakiś naturalny wróg tego zwierzaka ?? pozdrwaiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2009 i pytanie czy parazoathusy wywalic bo czytałem że jest to plaga i czy jest jakiś naturalny wróg tego zwierzaka ?? pozdrwaiam coś mi świta , że pewien gatunek ślimaków się nimi pożywia , nie pamiętam nazwy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad B 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2009 2 to hydroidy , a nie parazoanthusy mogą bardzo uprzykrzyć życie , jak masz tylko na kawałku skały to najlepiej wyjmij , odłup miejsce gdzie są i po kłopocie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2009 Konrad B powiedz mi czy jest jakiś naturalny wróg tego zwierzaka i czy mają jakiś negatywny wpływ oprócz tego że się rozrastają pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach