VITUL 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Sierpień 2009 co sądzicie o takim projekcie?chodzi mi głównie o budowe korpusu.Mam pare rurek- niestety nie za długie dlatego wyszły takie kombinacje. Nie wiem czy jest sens robic takie podwójne zwęzenie, a moze lepiej zrobic tylko z rury fi10?! Poprosze o jakies rady i ew.pytania jakby projekt był nieczytelny(czarne cyfry to długosc rur a czerwone to średnica).pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Sierpień 2009 Może nie zadziałać taka kombinacja , komora do której tłoczy mieszankę pompa ma 90mm - ok ale rura nad nią ma 100mm i jest możliwe że ta "setka"może nie odebrać tej piany i sporą cześć kierować do 150tki a wtedy duuużo bąbli poleci do sumpa . Pompa to pewnie AquaBee? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek74 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2009 Troche ci to poprawiłem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2009 Jakim programem to bylo robione ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2009 Vitul, nie wnikając w wymiary, wydaje mi się że sam wylot wody powinieneś dać niżej, nawet na prostej rurze wychodzącej z korpusu, wysokość wody w korpusie będziesz sobie wtedy regulował wylącznie zaworem, przy obecnym układzie wysokość wody a tym samym odpienianie na sucho/mokro definiuje Ci wysoko umieszczony wylot, przy wydajnej pompie możesz mieć problem z płynną regulacja w kierunku suchej piany. Kształt kolumny zaproponowany przez Darka jest lepszy z tym że prawie napewno będziesz miał problem ze zdobyciem stożka. Przy Twoim projekcie odpieniacz też będzie hulał, co do odpowiednich wymiarów kolumny, rury reakcyjnej, dobrania do tego pompy i glębokości wody w jakiej odpieniacz powinien pracować uderz do Skiby. Przy odpieniaczach DYI część rzeczy da się przewidzieć, wyliczyć, niemniej jednak zawsze pozostaje jakiś margines niespodzianki I chyba to jest w tym wszystkim najfajniejsze Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VITUL 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2010 Jednak zrezygnowałem z tego projektu. Szkic robiony w 3dmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach