Krzysiekmazi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2015 Witam mam pytanie odnośnie oświetlenia obecnie w akwarium mam 90litrow wody i 2 świetlówki 18w oceanic coral narva i dwie 10kK narva 18w, jak uważacie starczy dla miękkich czy dołożyć jeszcze jesli tak to jakie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2015 W sumie masz 54W, dal miękkich będzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiekmazi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2015 W sumie to 72 waty bo jest 4x18 wat, czyli co do ilości watów na litr bedzie ok dla miękkich, a co do temperatury. Bedzie ok 2x10000k i 2x oceanic coral-niema podanej temp ale sa to niebieskie świetlówki o największej mocy widma w okolicach 420nm o ile pamiętam, w każdym razie w opisie jest ze emitują swiatlo zbliżone do tego co panuje na rafie na głębokości kilku metrów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2015 Fakt nie doczytałem, że jest 4 x 18 , Oceanic Coral mają fajną barwę, będziesz zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach