Skocz do zawartości
adikwroc

Projekt 60x60x60- wielki powrót

Rekomendowane odpowiedzi

Pokazuj fotki ciekaw jestem dojrzewania zbiornika.Terz zamieżam odpalić następny zbiornik na suchej skale. Piasek sypałeś żywy? Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co pokazywać bo dojrzewania w środku nie widać kompletnie, tak piasek sypałem Red Sea żywy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brązowe już powinny się pojawiać.Chociaż słyszałem że na suchej skale dojżewanie przechodzi łagodniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w szoku żeczywiście skały czyściutkie.ale według mnie glony tak czy tak przyjdą ciekawe tylko kiedy? Oby Ciebie ominęły. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stan baniaka na dziś :) Nic się nie zmienia skała czyściutka, zero jakiegokolwiek nalotu więc czekamy :) Parametry powoli dochodzą do siebie. Zmieniłem tez bakterie na KZ Zeobac. a tu fotka z dziś

post-3149-0-26614200-1451735020_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę w ramach uaktualnienia. Do baniaka trafili już mieszkańcy, są 3 krewetki lysmata debelius,5 slimorów turbo,  1 lysmata ambionensis, jest 1 ocellaris i 1 premnas. Z korali są 2 piękne scolymie jedna czerwona i jedna bleeding apple oraz zółta goniopora i 3 szt euphyllii. Wszystko żyje i ma się dobrze, na suchej skale dojrzewanie przebiegło niewidocznie, jedynie na 5 dni pojawiły się okrzemki które już praktycznie zniknęły. W sumpie moczy się purigen i phoss guard oraz silicate clear. Baniak jedzie na soli red sea salt :)

post-3149-0-66505000-1454090752_thumb.jpg

post-3149-0-09536300-1454090776_thumb.jpg

post-3149-0-75201300-1454090799_thumb.jpg

post-3149-0-61105900-1454090815_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szybki no niestety zostają tam, z resztą w zbiorniku nie będzie nic innego tylko LPS-y. Z resztą euphyllie dają rade i są "pancerne":D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok myślałem że na górę dasz sps. Akwa świetne pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi