Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2009 Witam was … na wstępie krótko opowiem o starym zbiorniku..Kupiłem korala z pasożytami i się zaczęły problemy korale dostawały białych plamek i umierały w sumie umarło mi 30 spesów walczyłem z tym dziadostwem 6 mies i nic dobrego nie wyszło płukałem w lemasolidzie i jugola i nic to nie dawało, podpowiedział mi @ocelocik żeby przenieść wszystkie korale do innego akwa i zostawić główny zbiornik bez korali na 9 tyg tak zrobiłem. Odliczałem dni i godziny żeby nadszedł ten piękny dzień żeby można było kupić nowego korala. wreście nadszedł ten dzień pojechałem kupić korale, kupiłem i włożyłem do głównego zbiornika od razu się po twierały było super ale następnego dnia,wróciłem z pracy i zobaczyłem że są plamy na koralach i po prostu się załamałem,doła miałem na maxa tyle czekałem i du.... z tego nie wiedziałem co robić usiadłem na fotelu i postanowiłem zadzwonić do Krzysztofa,decyzję podjąłem do razu po telefonie.Dosyć z tym dziadostwem robie restart zbiornika i zacząłem wylewać wodę z akwa po 3 godzi, zbiornik był pusty wymyty i zalewany wodą RO.Po 72h zbiornik był zalany i zasolony po 6 dniach przyjechał do mnie Krzysiu ze skale 30 kg i się zaczęło życie.Po 20 dniach zacząłem wkładać korale pięknie się po otwierały i jest super parametry wody mam następujące:KH 7,4 ,CA 420,MG 1350 salifert,K+380-390 KZ,PO4 0,02 fotometr zasolenie 35 ppt refractometer. ZEOvit 26-04-09:dance3: WIELKIE PODZIEKOWANIA ZA POMOC DLA KRZYSZTOFA TRYCA KRZYCHU JEST MISTRZOSTWO ŚWIATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2009 Ano to czekam na fotke jak to teraz wyglada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2009 Rafff nie ma co teraz oglądac pusto jest mam zaledwie 10 koralikow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Czerwiec 2009 Raff a jak twój zbiornik teraz wygląda ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2009 Ano umnie jak narazie jest ok ale i tak chyba bede zmieniał szkło na nowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2009 Wczoraj byłem u Krzysztofa po szczepki. Zakupy udane na maxa,wiec teraz biorę się za wybarwianie i nie długo zrobię pare fotek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach