hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Maj 2009 potrzebuje pomocy w dozowaniu nowych zakupionych rzeczy: 1.Aminoacid Conzetrate 2.Pohls K-Balance Kaliummix Konzentriert 3.Zeospur2 czy mam lac tak jak pisza czy zmiejszyc dawki? Wiem ze troche przesadzaja w instrukcji, jak wy to dozujecie? parametry wody: Ph 8.3 Ca 430 Mg 1290 Kh 8 K-430 Po4- 0.06 i tu mam pytanie jak szybko caly ten zeovit system powinien zbic to po4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Maj 2009 Wszystko zależy do wszystkiego czyli 1.Amin..ile masz korali? 2.K-Bal... ja bym nie dawał bo i tak masz za wysoki musisz mieć około 380-390. 3 ZEOspur przy tym płynie trzeba uważać! PO4,FE muszą być zerowe. Jakiej firmy masz test K+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2009 1.mam 3 acro w tym 2szczepki i 3 Lps duze 2. K+ mam 330 a nie jak napisalem 430 K+ test jest KZfirmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2009 Z Amino bym się wstrzymał jak będzie więcej korali a K+ musisz podnieść do 380-390 najlepiej K-Balance strong, bo K-Balanc to tylko wyrównuje poziom K+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2009 no mam taki ale ile go dozowac tyle co pisza czy lepirj dluzej a mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2009 Zalecam ostrozność ze stosowaniem zeospura2 . Działa bardzo drastycznie i nie nalezy stosować w nowych zbiornikach . Dopiero po roku stosowania zeo mozna delikatnie wprowadzać obsrwując korale i tylko wtedy kiedy Po4 zejdzie do zerowego poziomu. Jesli wszystko jest ok , to lepiej wogóle nie stosowac zeospura , z racji zawartosci miedzi co działa gwałtownie na korale redukując zooxantielle. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Czerwiec 2009 Lepiej dłużej a mniej mysle ze 1 ml wystarczy dziennie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Czerwiec 2009 ------------------------------------------------------------------------------------------ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Czerwiec 2009 R.I.P ale tu chyba chodzi o K-Balance strong a nie Zeospur2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Czerwiec 2009 Była mowa o kilku preparatach - mi chodziło o spur2 - aby nie siać zamętu wywaliłem posta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Czerwiec 2009 narazie nie leje tego zeospur2 tak jak radzi andrniew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Czerwiec 2009 no pewnie daj sobie spokuj na pare mies.z tym plynem lej stronga do 380-390 i podawaj mala ilosc Amino Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2009 amino leje co drugi 2 krople, a stronga K+ leje po 3ml dziennie i bede testowal co 3 dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2009 daj amino raz w tyg 2 kr malo masz korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2009 ok dzieki za rade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach