Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2009 Witam, Zastanawiam się nad zakupem tej dolewki. Czy rzeczywiście jast bezawaryjna? Jak sprawuje się ten czujnik optyczny? Obecnie używam urządzenie AM i generalnie jest OK ale ostatnio coś zaczyna wariować. Bardzo dziękuje za wasze opinie i pozdrawiam :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gift 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2009 Używam od sześciu miesięcy, jestem bardzo zadowolony, czujnik optyczny działa niezawodnie, dodatkowy czujnik jeszcze nigdy nie miał okazji się wykazać - ale jak się podniesie pływak ręcznie natychmiast włącza się alarm. Pompa również działa bez zarzutu, nie jest bezgłośna ale włącza się na krótko (kilkanaście sekund) podczas jednego cyklu dolewania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Maj 2009 U mnie po niecałym roku użytkowania padła pompa, kupiłem nowa, później padła elektronika na szczęście był jeszcze na gwarancji więc wysłałem do Tunze i po niecałych dwóch tygodniach był już u mnie naprawiony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Maj 2009 Ja uzywam dwa lata i jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Maj 2009 Mam dolewke Tunze od 2004 roku , przez ten czas raz wymieniłem pompe i nic po za tym.Czujnik optyczny czuszcze raz na rok ,wszystko działa idealnie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2013 odświeżę trochę temat pytanie czy osmolator tunze czy dolewka co jest bardziej bezpieczne? i jeszcze jedno ,osmolator ma 2 zabezpieczenia pierwsze podczerwień blokuje dopływ wody a czy drugie zabezpieczenie też blokuje dopływ wody?? czy tylko daje alarm dzwiękowy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2013 Tune Osmolator 3155 ma czujkę optyczną która normalnie steruje pracą pompy dolewki na zasadzie włącz/wyłącz. Dodatkowo masz w dolewce coś takiego, że jak opada poziom wody, to dopiero po chwili dolewka się uruchamia, dodatkowo jak już osiągnie odpowiedni poziom, to także jeszcze przez chwilę się dolewa woda, dosłownie kilka sekund. Gdyby czujka optyczna zawaliła (a właściwie zabrudziła się) to jest czujka mechaniczna, która wyłączy dolewkę i załączy alarm dźwiękowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach