Skocz do zawartości
Diodon

Moje akwarium - problemy - Wasze Sugestie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam 1,5 roczne akwarium i ciagle nie moge znalesc dla czego mam za wysoki No2...0,05 - 0,1.

Jako juz dorosle akwarium NO2 powinno wynosic 0.....a jest inaczej.

Mam Pozadny skimmer Tunze,dolewam co trzeba,podmiany robie,sol Tropic Marine Bio w sumie korale rosna,z kolega Fachowcem medykujemy co jeszcze.....

Moze jakies sugestie.

poz

Diodon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....no i napisz co dolewasz, co ile robisz podmiany i w jakich ilościach...ogólnie napisz coś więcej o baniaku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Panowie - nie mam sumpa,podmiany robie co 1,5 tygodnia srednio 10% wody.

Dolewam :::::

VitAmino firmy Grotech----------------------------------------------25ml na tydzien

Essential Minerals & Trace Elements firmy Microbe-Lift------15ml 2 x na tydzien

Premium Zooplankton firmy Microbe-Lift-------------------------10ml-na tydzien

Special Blend---------------------------------------------------------- tak jak trzeba

Nite-Out 2 -------------------------------------------------------------- tak jak pisza na butelce

Plankto Marine P------firmy Grotech------------------------------- 20ml co drugi dzien

Cos o baniaku,no przechodzilem procesy narodzin wszystkich kolorow glonow,roznorodnych stworow jak tluste wieloszczyty i inne dziwactwa.Mysle,ze woda nie jest az tak katastroficzny bo mam juz pare miesiecy Mandaryna a ona to jakby test na wode,albo...

Pozdrawiam

Edytowane przez Diodon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posylam Foto :::

post-5014-0-87838500-1431444090_thumb.jpg

Edytowane przez Diodon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akwarium nie wygląda źle ... a powiem nawet że wygląda zdrowo. Jeśli parametry NO3 i PO4 są ok  ( niestety nic o nich nie napisałeś)  to ja bym spróbował zmierzyć NO2 jakimś innym testem ( być może obecny zakłamuje?). Nie widać aby NO2 poczyniało jakieś negatywne skutki w twoim zbiorniku.

PK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedz.

Wraz z przyjacielem,ktory pracoje w oceanarium za Gdynia staramy sie znalesc co jest powodem.

Rafal twierdzi,ze moje testery sa do dupska - JBL - no i mu wieze,ale nie moge chwilowo nabyc innych - w sklepie tez maja JBL i to samo pokazuja.Po4 mam troche za wysokie,bo za duzo karmie moje rybska mrozonkami - mysle,ze w ogole za duzo dostaja zarcia bo az 3 razy dziennie,ale troszke - ale moze i za duzo.Chwilowo mam krowke chora na ospe i staram sie ja zdrowo i duzo karmic - na co ona nie odmawia.......zeby sama zawalczyla i podniosla imusystem.............raz ma wiecej kropek raz mniej.Wiem,ze NO" jest mocna trucizna dla,zywych istot,ale NO3 chyba troche mniej - albo ?

D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ma ktos moze wiedze o Najezce dlugokolcej ? i drugie pytanko o Kosterze rogatej ?

Edytowane przez Diodon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi