Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne akwa, jak dla mnie brakuje piasku. Krabik rewelacja, ale ja raczej chyba bym unikał brania go na reke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie akwa traci cały urok bez piasku.

a teraz wyglada to mocno plastikowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie piasek niepotrzebny, fajne sa takie akwa gdzie miekasy wlasnie zarastaja cale dno. Tworzy sie taki 'organiczny' klimacik. Brakuje mi jeszcze tylko gorgonii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż mam napisać! Akwarium działa i ma się dobrze jak do tej pory praktycznie nie miałem żadnej wpadki!:smile: Oczywiście idealnie nie jest pomimo stałych parametrów wody przyrosty korali nie są za duże, w ostatnim czasie widze praktycznie zastój!:sad: Myślę ze powodem braku przyrostu są stare świetlówki i żarniki.Decyzja już zapadła wymieniam lampe na Ledy mam nadzieje ze będę zadowolony. Krab niestety ok. 2 miesięcy temu odszedł na wieczna rafę , chyba go przekarmiłem.:) Fotkę pstryknę jutro, bo aparat troche kiepski i ciężko zrobić cos sensownego przy samych lampach.

pozdrawiam

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Piotr34 na zdjęciu 3 w centralnej części masz takiego czerwonego korala, jak to się nazywa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Protula- rurówka porcelanowa jest u mnie prawie od początku,kiedyś straciła połowę pióropusza, ale odrósł i jest oki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne akwarium :) Coś takiego chodzi mi ostatnio po głowie, właściewie to nawet nie ostatnio... Taki baniak dopiero wygląda tak naprawdę jak kawałem dna w Egipcie np. Tak trzymaj, jest super :) Powiedz jak mocno (ile cm) jest Ci w stanie rozbujać ten box wodę, chodzi mi o różnice poziomów na powierzchni wody.

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co, jak co ale po Tobie Seb bym się nie spodziewał ze napiszesz ze Ci się to akwarium podoba. :shocked:Miło mi z tego powodu.:) Wavebox ostatnio trochę szwankuje, właśnie sprawdzam czy to nie wina zasilacza. Różnica poziomów to 1 cm. Jak będziesz u Thcskiby to wpadnij zapraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juwewaldi miałem wsypana warstwę dekoracyjną piasku,usunąłem z powodu zapylenia wody, sytuacja się trochę poprawiła, ale nadal w toni pływają paprochy. Sam nie wiem, co mam zmienić w systemie żeby to zlikwidować od paru miesięcy zakładam wate filtracyjną na komin żeby wyłapać ten syfek (wierzchnia 5010cm), co drugi dzień musze ja wymieniać, bo się zapycha!!:) Zmieniłem ostatnio obiegówkę z or3500 na or6500 żeby zwiększyć przepływ wody przez wate filtracyjna, ale nie widzę żadnej poprawy.:) Ryby karmie raczej skromnie maksymalnie trzy kostki mrożonki(małe kostki) plus trochę spiruliny .

PS. Na maksymalnej mocy wavebox buja wodą na 2 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wsyp piasek o wiekszej granulacji, przy tym najdrobniejszym cięzko ustawić cyrkulacje zeby "nie pyliło" , a Preis faktycznie się ostatnio zfakał, ja przeszedłem TM...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sól zmieniałem już trzy razy, używałem AM, Preis teraz przeszedłem na TM. Wodę do podmian mieszam min 20godz. Nie zauważyłem żeby się coś w niej nie rozpuszczało

Może mam za mały odpieniacz do takiego akwa? Tylko z drugiej strony są osoby, które maja akwa. bez odpieniaczy i jakoś nie słychać żeby narzekały że mają pył w wodzie. Kurcze normalnie mi ręce opadają!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super :dance3:

Mam nadzieje,ze kiedys bedzie mozna rzucic okiem na zywo przy żubrze;)))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawid nie widze problemu mozemy sie umówic na jakiegoś żuberka. zapraszam:dance3:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi