Skocz do zawartości
kropelka

Przeróbka oświetlenia

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, potrzebuje pomoc, wskazówek , może jakiś schemat.
Jak przerobić acz kol wiek dodać dwie dodatkowe świetlówki T5, do zwykłego oświetlenia.
Akwarium 80x35x45

Oryginalne oświetlenie to 2x20W świetlówki T8 60,96cm,
Pytanie mam zamiar zastąpić te dwie świetlówki,  morskimi T5(białymi) i dołożyć (przerobić ) na dodatkowe dwie świetlówki T5 morskie w jakiejś odmianie fioletu lub innym.
Mam zamiar rozebrać i wyjąć wszystko co potrzebne  lub tak przebudować by zamocować na wieszakach czy też na wyższej obudowie, z dodatkowym oświetleniem. Myślec też by dodać jakieś dwa wiatraki  w tej obudowie do chłodzenia.
Pytanie czy jest sens? Czy lepiej kupić nowe?  w świetlówkach , czy też w leadach.
Mieszkam w UK i nie mam dostępu do Polskich sklepów wysyłkowych, co do nowego asortymentu oświetlenia.

Wybrałem jednak coś z nowego sprzętu taki ledowy, ale to jak się nie uda przerobić obecnego co posiadam.
OCEAN LIGHT LED 36W - 4 x 3W LED niebieska + 8 x 3W LED białe (12.000K), wymiary (dł x szer x wys) 60 x 12 x 25 cm mocowanie do zbiorników 60 - 80 cm
tutaj link

Jeśli chodzi o obsadę, będzie w przyszłości max zapełnione życiem.
http://sklep.aquamedic.pl/ocean-light-led-36.html
z Polskiej strony, cena 722zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę mało swiatla z tego leda co pisałeś. Moim zdaniem zakup jakiegoś chinola tak ok 120W w led. Na ebayu coś znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi