Jerry 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2009 Po kilku dniach testowania muszę przyznać, że dolewka działa i jestem z niej zadowolony:smile: Po odpowietrzeniu filtrów wszystko się ustabilizowało. Ze względu na specyfikę mojej instalacji (filtr RO-DI mam w pomieszczeniu obok więc rurki są dość długie) mam sporą bezwładność systemu o czym wspominałem wcześniej, ale kompletnie w niczym to nie przeszkadza a nawet powoduje, że dolewka rzadziej się włącza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2009 Gratuluje, ja tez juz zapomnialem o uzupelnianiu baniaka od dolewki :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2009 Jerry a nie lepiej dać filtr RO poniżej kranu i niepowinien sie zapowietrzać nawet jak będzie cofała sie woda to on i tak będzie w najniższym punkcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jerry 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2009 Zew - niestety ale musiałem filtr RO mocować w kotłowni niemal pod sufitem. Tylko tam było miejsce które mogłem swobodnie zająć. Z kolei baniak z DI mam stojący na podłodze więc po odpowietrzeniu wszystko sprawuje się jak trzeba :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach