skoczekpl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Maj 2009 Wszyscy to wszyscy - babcia też. Jak każdy , lub większość akwarystów moja przygoda z rybkami zaczeła się kilkanaście lat temu od "hodowli" gupików. Trwało to ze 4 lata, potem było długo długo nic i....... założyłem akfa z "malawi" - 240 l. Ponad rok temu malawi zamieniłem w morskie. Był to mój poligon doświadczalny , akwa bez sumpa, bez panelu - tylko z kominem w którym było wszytko - i nawet nie można było palca wsadzić. Wyglądało to mniej więcej tak: Po roku przygotowań, zbieraniu informacji, sprzętu itp itd powstało to co mam teraz. Projekt mocno przesunięty w czasie z powodu pewnych smutnych zdarzeń ale w końcu doszedł do skutku. Zanim powklejam zdjęcia, podziękuję osobom które mnie wspierały, odpowiadały na każde pytanie z dziedziny " Dramat Debila" i pomagały wyjaśnić sprawy techniczne: No to tak: Olo Szwarc! - młody człowiek z potężną ilością wiedzy- no i krajan Thcskiba - trochę starszy człowiek , ale dzięki niemu zrozumiałem na czym polega sekret całej hydrauliki, pomagał o każdej porze dnia czy nocy - wielki szacun Rafał! Boss - vel Przemek - też wspomagał mnie w rozkminianiu różnych obcych dla mnie pojęć, AndrnieW - szybie pytanie i szybkie konkretne odpowiedzi - dzieki! teraz moja kropelka soli: Zbiornik : 110x60x60 - całe z opti sump : 95x45x45 stelaż : profil 40x30x3 - kwasówka Otworki w szkle : 32x32x20 Oświetlenie : 8x39W Cyrkulacja : Tunze 6100 & 6055 + Multikontroler, WaveBox Nano, Obieg OR 3500 Pienidło : Miał być BK, jest KZ-S Plus Profilux II z dodatkami no i kupa innych zabawek Foteczki: Mój Pomocnik Podczas przeprowadzki Jutro wkleję fotki tego co jest teraz czyli już zalanego i funkcjonującego szkiełka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Maj 2009 Stelaż wykonany przez pomocnika?? To czekamy na fotki odpalonego akwa!! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2009 Ano ładnie sie zapowiada czekam na dodatkowe fotki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekkudla 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2009 Bardzo ładnie się zapowiada. Widać przemyślane i "poukładane" podejście do założenia baniaka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczekpl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2009 Jakość zdjęć marna, ale w weekend się poprawię. Glonów już nie ma, zostało troszkę cyjano ale już naprawdę mało. Dziś zostanie dołożone 20 kg skały. W drodze jest jeszcze zabudowa komina zamówiona u naszego kolegi - specjalisty od ceramiki Także jeszcze możne ze dwa tygodnie i akwarium przybierze już docelowy "image" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2009 Mucha nie siada! PS. ta kratownica spełnia tam jakąś funkcje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczekpl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2009 Piotr - Tak - szpeci Oparłem o nią skałę - ale dzisiaj wypada z baniaka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach