Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 Do jakiej wagi zszedłeś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 nie ważyłem wywaliłem 6 żeber na długości 400mm i już... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 Aaa tylko te środkowe poszły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 Do jakiej wagi zszedłeś ? Moim zdaniem to już jest waga piórkowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 czy piórkowa - nie wiem, wiem że podnosząc klapę od akwarium czuć że ma się coś w rękach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 A czy to ma jakieś znaczenie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 ja tam nie widzę problemu. Pamiętać tylko trzeba żeby delikatnie otwierać i zamykać bo w pierwszym przypadku można wyłamać zawiasy a w drugim narobić hałasu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 A co z kontrolerem do lampy ? Już działa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 Robi się - niewiele mi zostało naprawdę, no ale nie mogę przysiąść bo mam - jakby to powiedzieć - bardziej odpowiedzialne zadanie na głowie. Może.. może w tym tygodniu jeszcze dokończę. Została mi transmisja BT do zrobienia i będzie gotowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 To pięknie poczekamy , poczekamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzybsonik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 loccutus co nowego w temaci e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Ano tak - nie pochwaliłem sie. Projekt ukończony, pierwsze zamówione egzemplarze pojechały do ludzi - niedługo powinny pojawić się ich zdjęcia i opinie z testów. W kwestii softu dopieszczam interface - może wieczorem wrzucę screenshoty. Można powiedzieć happy - end. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 miały być screeny i co ? Obiecanki cacanki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzybsonik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 loccutus podeślij cenę na pw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Nie obiecanki cacanki tylko proszę bardzo. Jeszcze ciepłe.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2011 Ładnie,ładnie a co z oswietleniem nocnym ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2011 (edytowane) No no Leszek , lampy łysego się chowają zaklep jeden komputerek dla mnie , jak będę przejazdem to wstąpię W ustawieniach zaawansowanych brakuje linii czasowej Edytowane 27 Wrzesień 2011 przez Marqo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2011 Oświetlenie nocne jest (jak większość tego komputera i firmware) rozwiązane nieco inaczej niż robiłem to do tej pory. Nie jest to dodatkowy, 3ci kanał PWM, lecz ten sam na którym "wiszą" diody niebieskie. Komputer ma 2 Wyjścia PWM a nie 3 przez co jest odrobinkę tańsza cała pozostała elektronika. Jednakże powstaje problem: ledów dla moonlightu na kanale 3cim zawsze było o wiele mniej, niż właściwych niebieskich, a co za tym idzie powstało pytanie czy aby taki moonlight z "całych niebieskich" nie bedzie za jasny? Otóż nie. Ponieważ "dzienne niebieskie" sterowane są PWM-em 10 bitów, zmieniając częstotliwość tego PWMa i operując na wypełnieniu rzędu 0.1-1%, można uzyskać taki efekt, że cała lampa - 36sztuk Royal blue XP-E, wysterowane na 1A - 0.3% PWM@10b jest ciemniejsze niż dotychczasowo stosowany moonlight na 2 diodach XP-E wysterowanych na 850mA - 1% PWM 8 bitów. Potwierdzone doświadczalnie. Kolejna zmiana w oświetleniu nocnym, to udogodnienie dzięki któremu nie trzeba podawać daty ostatniej pełni - dzięki wzorom astronomicznym, komputerek w lampie potrafi dokładnie wyliczyć w jakim stadium jest księżyc na podstawie ustawionej bieżącej daty. mamy zatem naturalny cykl księżycowy jeśli ktoś go włączy. A oto zrzut ekranu z tej zakładki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach