remel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2013 Trzymam kciuki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Wrzesień 2013 Powoli rozjasnia mi sie problem. Jak to czesto bywa blad lezy po stronie czlowieka nie metody :-) Po starcie ZEO dozowalem ZS2/3 z reki. Po pewnym okresie przeszedlem na dozowanie automatyczne. Jak wiemy - szewc bez butow chodzi :-) a co za tym idzie moj dozownik nie umial dozowac tak malych ilosci a ja nie mialem czasu zlozyc sobie na szybko nowego. Rozcienczalem ZS2 zagotowana woda z RO ( wyczytalem gdzies ze tak mozna ) - niestety NIE MOŻNA. W efekcie "zawartosc ZS wytracala sie w formie galaretki a do akwa dozowalo sie ... nie wiadomo co. Po kilku tygodniach zakonczylem z PO4 0,35 i NO3 5 - taki skok pochlonal kilka SPSow :-( Tydzien temu podpialem nowy dozownik i dozuje bezposrednio z butelki ZS - efekt: PO4 spadlo do 0,17 a NO3 do 0,5 w ciagu 7 dni Podsumowujac: NIE ROZCIECZAMY ZeoStartu i dozujemy go z oryginalnego opakowania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Wrzesień 2013 Dlatego tak sie stalo bo przez zagotowanie nie wybijesz wszystkich bakterii. Jak chcesz rozcieczyc to tylko woda sterylna z apteki i to dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Wrzesień 2013 Juz teraz wiem :-) Mam juz dozownik ktory dozuje od 0,5ml wiec nie ma problemu - szkoda tylko SPSow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Wrzesień 2013 Ja na zeostarcie nie potrafie zejsc z po4 ponizej 0,05 i postanowilem sprobowac vsv.gadalem z sebem i tez gadal zs2 bylo super a z trojka bez kamykow mial problem z po4 zaproponowal zebym sprobowal i zobaczymy za jakies 2 tygodnie. P.s. Ciekawe jak vsv dziala z kamykami.:ph34r: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2013 Ja chwilowo wspieram teraz ZS samą wódką aby zbic szybciej PO4. Mialem VSV tez przez chwile ale ciezko cos powiedziec w zwiazku z wyzej opisanymi perturbacjami :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2013 aha czyli restart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2013 Nie, dlaczego? Korale maja sie dobrze juz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2013 Zmiana metody dozowania ZS spowodowala spadek PO4 do 0.10 w ciagu 1,5tyg. Idzie ku lepszemu - zobaczymy co dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Październik 2013 Aktualnie NO3 spadlo do 0,1-0,3. PO4 jeszcze trzyma sie w okolicach 0,1 Korale sie rozjasniaja i wygladaja coraz lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2013 Smith jak tam? Masz ten automat do potrzasania czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Kwiecień 2014 Smith ja baniak się ma ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2014 Ktoś wie co z kolegą Smithpl się dzieje ? Ma jeszcze akwarium ? Miał większe stawiać i znikł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2014 (edytowane) Akwa jest, niestety z powodu rozkalibrowabia rownowagi bylo sporo problemow. Teraz akwa sie ustabilizowalo, pomogly w tym kulki. aktualnie akwa prowadzone jest na reaktor + kulki. http://lh6.googleusercontent.com/-WSe1C480C7w/VCZtSCHb9OI/AAAAAAAAPUY/h6jFkBLwxms/s1024-no/IMAGE_24.jpg https://picasaweb.google.com/113164834291302350485/SmithplSReefTank201410 Fotki z iphone bez obrobki - w miare oddaja klimat Edytowane 27 Wrzesień 2014 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Maj 2015 no wiem że wykopalisko, aleee.... jak akwarium ma się na dzień dzisiejszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2015 Podejzewam ze skasowane skoro nie zagląda,mam gdzieś do niego nr. telefonu,bo kiedyś kupował ode mnie szczepki korali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Czerwiec 2015 (edytowane) Z tego co wiem tamto akwarium nadal dziala tyle że na kulkach i reaktorze a artysta z nudów odpalił kolejne Edytowane 1 Czerwiec 2015 przez jjablonski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Czerwiec 2015 Ale glonami zarosło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach