Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem, to płynne otwieranie, to ma trać 2,4sek. trochę krótko, ale i tak nieźle.

http://allegro.pl/item387142710_elektrozawor_1_nawadnianie_promocyjna_cena_.html

W sumie to normalne zawory, takie jak Ty masz w sklepie sprawdzają się na pewno świetnie, ten z AM też działa nieźle.

Kiedyś rozmawiałem z jakimś magikiem od osmozy i powiedział mi ze nagłe uderzenia wody na osmozę jest szkodliwe dla niej.

Szczerze, to u siebie nie zauważyłem jakichś negatywnych skutków nagłego załączania się elektrozaworu.

Rok czasu TDS pokazywał taki sam wynik, po roku tak dla porządku wymieniłem osmozę na nową i znów taki sam wynik, także chyba niepotrzebnie zawracam sobie głowę tą płynnością otwierania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rok czasu TDS pokazywał taki sam wynik

Kiedy ostatnio kalibrowales miernik TDS ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle go nie kalibrowałem, to jest taki zwykły tani TDS z Aquafliter.

Często wymieniam prefiltry, a żywicę wymieniam dla świętego spokoju na nową co jedną dwie podmiany, ba mam jej malutko chyba tam się mieści 0,75l.

Wolę mieć mniej żywicy, a częściej ja wymieniać.

Także mógłbym sobie w ogóle darować mierzenie tym TDS-em, w zasadzie to nie służy mi jako wskaźnik czy mam dobrą wodę, no bo jaka miałaby być przy częstych wymianach mediów filtracyjnych, tylko czy coś się nie skopało.

Kranówa u mnie 180 TDS pokazuje,

po RO 002,

po DI 000 I tak jest od dłuższego czasu.

Układ osmozy wygląda tak:

1mic

1mic

węgiel

1mic

Membrana

Di.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaroslaw te elektrozawory z allegro beda ok szkoda ze tylko sa duze srednice co nam jest niepotrzebne ale jak ktos ma zamontowany elektrozawor w domku gdzie go slyszy jest to dobre rozwiazanie

Ja wlasnie sobie zdublowalem moj uklad zalozylem teraz 2 zawory ( licho nie spi :) ) w sumie to 4 :) bo dolozylem 2 komplet z membrana

elektrozawory.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi