Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Czerwiec 2008 Znalazłem, to płynne otwieranie, to ma trać 2,4sek. trochę krótko, ale i tak nieźle. http://allegro.pl/item387142710_elektrozawor_1_nawadnianie_promocyjna_cena_.html W sumie to normalne zawory, takie jak Ty masz w sklepie sprawdzają się na pewno świetnie, ten z AM też działa nieźle. Kiedyś rozmawiałem z jakimś magikiem od osmozy i powiedział mi ze nagłe uderzenia wody na osmozę jest szkodliwe dla niej. Szczerze, to u siebie nie zauważyłem jakichś negatywnych skutków nagłego załączania się elektrozaworu. Rok czasu TDS pokazywał taki sam wynik, po roku tak dla porządku wymieniłem osmozę na nową i znów taki sam wynik, także chyba niepotrzebnie zawracam sobie głowę tą płynnością otwierania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Czerwiec 2008 Rok czasu TDS pokazywał taki sam wynik Kiedy ostatnio kalibrowales miernik TDS ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Czerwiec 2008 W ogóle go nie kalibrowałem, to jest taki zwykły tani TDS z Aquafliter. Często wymieniam prefiltry, a żywicę wymieniam dla świętego spokoju na nową co jedną dwie podmiany, ba mam jej malutko chyba tam się mieści 0,75l. Wolę mieć mniej żywicy, a częściej ja wymieniać. Także mógłbym sobie w ogóle darować mierzenie tym TDS-em, w zasadzie to nie służy mi jako wskaźnik czy mam dobrą wodę, no bo jaka miałaby być przy częstych wymianach mediów filtracyjnych, tylko czy coś się nie skopało. Kranówa u mnie 180 TDS pokazuje, po RO 002, po DI 000 I tak jest od dłuższego czasu. Układ osmozy wygląda tak: 1mic 1mic węgiel 1mic Membrana Di. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2008 Jaroslaw te elektrozawory z allegro beda ok szkoda ze tylko sa duze srednice co nam jest niepotrzebne ale jak ktos ma zamontowany elektrozawor w domku gdzie go slyszy jest to dobre rozwiazanie Ja wlasnie sobie zdublowalem moj uklad zalozylem teraz 2 zawory ( licho nie spi ) w sumie to 4 bo dolozylem 2 komplet z membrana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach