Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 Ma ktos z was moze to cudenko albo cos o tym slyszal ? (chodzi mi o ten model - RESUN K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 Mam trochę inny model RESUNA, (RESUN CL450) ale jak cała chińszczyzna, nadaje sie tylko do d.....y. Lepiej grzeje niż chłodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 tez mi sie wydaje ze to chinska kupa jest :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 Lepiej weź Teco, albo małą zamrażarkę przebuduj troche i zrób z niej Można także założyć klimę w chałupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 Sama klima nie radzi sobie , konieczne będa wiatraczki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 Teco też oddaje dużo ciepła, i trzeba to ciepło gdzieś na zewnątrz odprowadzać, bo jak oddaje na pokój to akwa grzeje się jeszcze bardziej , wiec chłodziarka chodzi jeszcze mocniej i tak w kółko. W zimie na szczęście radzi sobie duży wiatrak, ale na lato wywalę tą chłodziarkę do garażu i połączę hydrauliką z pompą. Albo jeśli ma stać pod akwarium w zabudowie, to trzeba z tej zabudowy odprowadzać to ciepło gdzieś na zewnątrz. Chyba Tunze ma takie co się nie grzeją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 U mnie w pokoju(w którym także jest akwarium) najprawdopodobniej w tym roku zostanie zainstalowana klimatyzacja:) i chyba lepiej wyjde niż na kupnie chlodziarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 Sama klima nie radzi sobie , konieczne będa wiatraczki. Dokaldnie Andrzej , mam klime i w pokoju moge zjechac nawet do 15 stopni a w baniaku to nei tak predko :] Dlatego kupie tych wiatraczkow GHL`a , nie wiem tam chyba 5 w rzedzie jest najwiecej ..? Klime wloncze na pokoj , wiatraczki beda "zasysaly " zimne powietrze i dmuchaly na lustro wody a temperatura bedzie ladnie spadala .To chyba bedzie najlepszy pomysl :] Bo zauwazylem ze sie troche cieplej na zewnatrz zaczyna robic i juz temperaturka zaczyna lekko w baniaku skakac . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 GHL wypuszcza w maju nową chłodziarkę opartą o ogniwa peltiera - moze warto poczekać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2008 Masz na mysli ta chlodziarke z wiatrakiem od starego procesora AMD ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2008 TORPEDO , masz tam linka na wierzchu moze ? poczytal bym cos wiecej o tym . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2008 http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?s=&threadid=1317309 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2008 ciekawe na ile to bedzie skuteczne .(dzieki za linka) Tam jakas fotke dolaczyli , pewnie cos na wzor tego ma byc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2008 Czas pokaże Bajerem bedzie to, że profilux bedzie sterował tym nie na zasadzie włącz - wyłącz tylko wraz ze wzrostem lub spadkiem temperatury (bo ogniwo też grzeje) zwiekszał wydajność układu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Kwiecień 2008 te piec witraczkow, ktore sie pokazyaly bodajze w ubieglym roku sie nie sprawdza mialem na probe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2008 piter napisał: te piec witraczkow, ktore sie pokazyaly bodajze w ubieglym roku sie nie sprawdza mialem na probe u mnie sie sprawdza bo mam klimatyzacje w pokoju no wiec sprawdza sie u mnei te peic wiatraczkow , tak jak pisalem juz wczesniej , ale mysle dorzucic jeszcze piec , bo na jednej stronie top jakos tak nie do pary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2008 ja mam 2x po 5szt i podłonczonego profiluxa i jestem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach