Skocz do zawartości
ignisdei

[S] Lampa: Althea Pacyfik Sun

Rekomendowane odpowiedzi

Althea Pacyfik Sun.
6 ×80w. Lampę kupiłem rok temu dokładnie w Jadwidze Morskiej jako używaną, chciałem hodować głównie Akry, niestety w tym gorącym lecie poległem , bo wszystkie mi zeszły, miałem nagły skok KH, i NO3, więc nie potrzebuję już takiego wydajnego oświetlenia, do obecnej -obsady głównie mniękasy i LPS Przechodzę na słabsze ledy . Bo z tą obsadą nie muszę już tak mocno i wydajnie świecić.  
Jeśli ktoś poważnie myśli o SPS to jest rozwiązanie, tylko niestety lampy jarzeniowe dadzą odpowiwdnie przyrosty. Lampa nieźle daje, za chwilę obecną nie zauważyłem żadnego spadku światła od w chwili zakupu.
Lampa ma szerokość 1500 mm więc trochę za dużo jak na moje aqua .Lampa  sterowana przez WiFi dedykowaną aplikacją.
To macie link do nowej
https://reefshop.pl/pl/p/Lampa-do-akwarium-na-swietlowki-T5-Althea-6x80W-T5-wifi-/7679
Lampa posiada na rogu ubytek akrylu w którym wprowadzany był przewód do żarówki ledowej, używanej jako lampa nocna. Lampa raz w miesiącu była zdejmowana i czyszczona gruntownie
 Było gorące lato, więc  było spore parowanie, zatem powstało  dużo wżerów na lakierze od soli. Czyściłem i malowałem na bieżąco  matowym sprayem, może farba nie wygląda teraz zbyt profesjonalnie naniesiona  na szczęście góra ta część znajduje się poza okiem obserwatora Chyba że masz 2 m wzrostu. Mi wygląd nie przeszkadzał ale dla osób, którzy muszą być wszystko, na perfekt, można ją oczywiście zmatowić papierem ściernym i pomalować, jeszcze raz farbą w sprayu. Na akrylu też występują rysy ponieważ trzeba go  ciągle  czyścić przynajmniej raz w tygodniu , by świecić  pełnym spektrum, bo bardzo zachodzi solą  podczas parowania szczególnie latem. Dodaję oczywiście oryginalne linki do powieszenia.
Idbiór osobisty okolice Rzeszowal, mogę wysłać na odpowiedzialność kupującego, choć  cała lampa.troche waży. Bo jest całkowicie wykonana z blachy. Cena do lekkiej negocjacji...

Więcej zdjęć na olx

https://www.olx.pl/d/oferta/lampa-althea-pacyfik-sun-akwarium-morskie-CID103-IDVVlMl.html

20231019_211739~2.jpg

20231012_133016~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi