ignisdei 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Październik Althea Pacyfik Sun. 6 ×80w. Lampę kupiłem rok temu dokładnie w Jadwidze Morskiej jako używaną, chciałem hodować głównie Akry, niestety w tym gorącym lecie poległem , bo wszystkie mi zeszły, miałem nagły skok KH, i NO3, więc nie potrzebuję już takiego wydajnego oświetlenia, do obecnej -obsady głównie mniękasy i LPS Przechodzę na słabsze ledy . Bo z tą obsadą nie muszę już tak mocno i wydajnie świecić. Jeśli ktoś poważnie myśli o SPS to jest rozwiązanie, tylko niestety lampy jarzeniowe dadzą odpowiwdnie przyrosty. Lampa nieźle daje, za chwilę obecną nie zauważyłem żadnego spadku światła od w chwili zakupu. Lampa ma szerokość 1500 mm więc trochę za dużo jak na moje aqua .Lampa sterowana przez WiFi dedykowaną aplikacją. To macie link do nowej https://reefshop.pl/pl/p/Lampa-do-akwarium-na-swietlowki-T5-Althea-6x80W-T5-wifi-/7679 Lampa posiada na rogu ubytek akrylu w którym wprowadzany był przewód do żarówki ledowej, używanej jako lampa nocna. Lampa raz w miesiącu była zdejmowana i czyszczona gruntownie Było gorące lato, więc było spore parowanie, zatem powstało dużo wżerów na lakierze od soli. Czyściłem i malowałem na bieżąco matowym sprayem, może farba nie wygląda teraz zbyt profesjonalnie naniesiona na szczęście góra ta część znajduje się poza okiem obserwatora Chyba że masz 2 m wzrostu. Mi wygląd nie przeszkadzał ale dla osób, którzy muszą być wszystko, na perfekt, można ją oczywiście zmatowić papierem ściernym i pomalować, jeszcze raz farbą w sprayu. Na akrylu też występują rysy ponieważ trzeba go ciągle czyścić przynajmniej raz w tygodniu , by świecić pełnym spektrum, bo bardzo zachodzi solą podczas parowania szczególnie latem. Dodaję oczywiście oryginalne linki do powieszenia. Idbiór osobisty okolice Rzeszowal, mogę wysłać na odpowiedzialność kupującego, choć cała lampa.troche waży. Bo jest całkowicie wykonana z blachy. Cena do lekkiej negocjacji... Więcej zdjęć na olx https://www.olx.pl/d/oferta/lampa-althea-pacyfik-sun-akwarium-morskie-CID103-IDVVlMl.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
ignisdei 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik Nowa cena 1100zł Zapraszam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
ignisdei 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad Nowa cena 990zł Zapraszam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi