karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Lipiec 2023 Mam od kilku dni problem z gonioprami Przestały polipować. Parametry w miarę stałe. KH 7.7 Ca 390 No3 25 lub więcej Po4 0.03 Karmię często mielonymi mrożonkami fito , witaminami. Dodaje jod Ma ktoś jakieś doświadczenia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazmaciek 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Lipiec 2023 (edytowane) U mnie tez z dnia na dzień się tak stało. Okazało się ze są na nich płazińce, zdmuchnął je i wyłapałem, minęło kilka dni i nieśmiało wystawia polipy. Moja niestety jest przyklejona do skały więc nie ma szansy na dipowanie. Dopóki miałem mandaryna to był w miarę spokój, łapałem jednego na kilka tygodni, a teraz obawiam się ze może być plaga, Edytowane 23 Lipiec 2023 przez mazmaciek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Lipiec 2023 Płazincy nie zauważyłem. Obstawiam wysokie no3 . Lub wysoką temperaturę. Czerwona nieśmiało wypuszcza polipy Dałem końska dawkę bakterii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach