Edirafa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2023 Witam, od dłuższego czasu mam problem z kh, otóż po podmianie którą robiłem wczoraj kh wychodzi 10, inne parametry : Ca 420, mg 1170, no3 w granicach 0, po4 0,25. Zasolenie 1,025, temp 24°C, akwarium 250l 100x50x50 plus sumo 50l, w sumpie na spływie skarpeta,pod skarpetą worek z węglem od aquaforest i odpieniacz Red sea rsk300 w tej samej komorze life bio fil, później przegroda z kulkami maxspect i absorbera mi na azotany i fosforany od orca lab i ostatnia komora powrót pompą jebao dcp 5000 skręcona ńa 50%, obsada dwa błazny,mandaryn,leucoatenia,brzydal kilka ukwiałów, trochę miekasow, akwarium ma rok z hakiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignisdei 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2023 (edytowane) Napisz jak mierzysz zasolenie ? Chyba nie spławikiem, bo potrafi przekłamać o pół stopnia... gdy miałem 1, 03 zasolenie, tem parametr szalał. Edytowane 14 Maj 2023 przez ignisdei Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edirafa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2023 8 minut temu, ignisdei napisał: Napisz jak mierzysz zasolenie ? Chyba nie spławikiem, bo potrafi przekłamać o pół stopnia... gdy miałem 1, 03 zasolenie, tem parametr szalał. Wiesz co... Mierzę refraktometrem ale to jest jakieś atc czy coś takiego... Jakaś chińszczyzna i być może tu jest problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2023 A jedziesz na ballingu? Czy same podmiany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edirafa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2023 33 minuty temu, karol86 napisał: A jedziesz na ballingu? Czy same podmiany? Żadnego ballinga, tylko podmiany... Mam tylko Milkę i jakaś seriatopore z sps ów, także nie mam dla kogo ballinga robić, a może test stary? Ten ma ponad rok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2023 Można zdjęcie akwa i sumpa jak jest itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach