boft 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Styczeń (edytowane) Tak jak planowałem, niefoto wysępione od AnT'a tez wylądowało w baniaku szczepki tych korali specjalnej troski były male po jednej mordce ale już maja przyrosty Edytowane 17 Styczeń przez boft 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boft 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Styczeń Jeszcze pare fotek z baniaka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik 14 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń Siemanero, szukałem twojego tematu ale zapomniałem twojego nicku. Dobrze że mam powiadomienia ustawione😉 Mimo przeciwięstwom losu, wyprowadziłeś baniak na prostą, ładnie ci to zarasta. Podobają mi się fotki możesz zdradzić czym je robisz. Też mam 2 tubki zieloną i żóltą ale z żółtą coś nie tak. Twoje maluchy jak podrosną będą mega. Podobają mi się gonie a szczegulnie ta na zdjęciu, żółto-różowa możesz zdradzić nazwę. Czym je karmisz jakimś specjałem czy tylko mrożone. Pozdrawiam i będę sledził 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boft 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń (edytowane) No podłamało mnie, miałem ochotę to wszystko wyrzucić przez okno razem z kulkami na mole Zarastać pomału zarasta, ale praktycznie start od nowa wiec jak porównuje 2 letnie baniaki u ludzi to są zarośnięte już mocno a mój w powijakach dalej. Wydaje mi się ze trochę za dużo skały dałem i ma sporo pionowych zacienionych ścianek które ciężko szczepkami sensownie okleić Ta Gonioporka nazywa sie Mastergrade, tez mi sie strasznie spodobała jak zobaczyłem ze gość wystawił na facebooku to od razu mnie skusiła Co do karmienia to codziennie do baniaka leci żywe fito, dodatkowo 2 x w tygodniu leje aminokwasy RedSea AB+. Goniopory i lpsy dokarmiam mrożonymi jajami krabów takimi drobnymi i czasami mieszam z rico food albo mielona mieszanka pokarmów suchych. Z tubkami więcej zabawy, bo zaraz obok nich norkę w skale okupuje pseudochromis fridmani, który się tak wycwanił że nie wypływa w toń po jedzenie tylko jak na tacy z mordek u tubek wyjada - przy wsparciu krewetki czyszczącej, wiec zanim "połkną" żarcie muszę chwile poodstraszać od nich fridmaniego i krewetę. Tuby staram się karmić 2 x w tygodniu. Na razie sa poklejone obok siebie na skalce, ale jak podrosna pewnie bede je musial bardziej odseparowac, bo nie wiem czy tuby sie parzą nawzajem i walcza ze soba. Co do fotek to robione telefonem, czasami z zabawą balansem bieli, a czasami przez pomaranczowe okulary. Tubki focone były przy swietle latarki bo one najladniej napompowane sa w nocy Musze kogos z adminów poprosic o przeniesienie wątku do innego tematu, bo w tym to bardziej porady i pytania od początkujacych, ale zakladajac baniak ponownie po długiej 5 przerwie czulem sie wlasnie jak swieżak w temacie Edytowane 25 Styczeń przez boft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boft 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń (edytowane) Idac za ciosem wrzuce jeszcze pare fotek moich korali: Favia Dragon Soul, sarco fluo, i Fungia/Cycloseris Edytowane 26 Styczeń przez boft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 78 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń Elegancko . Co nie które to poznaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boft 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 12 minut temu, AnT napisał: Elegancko . Co nie które to poznaje. No ba 😁 co najmniej piec rożnych od ciebie 🙂 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik 14 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń Zdięcia zajebi...e, mi nie wychodzą😭 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boft 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń (edytowane) 12 godzin temu, Alcoholik napisał: Zdięcia zajebi...e, mi nie wychodzą😭 Przyznam sie ze zdjecia robi moja zona nie ja moje wychodza kijowo i są pasqdne 😜 Edytowane 27 Styczeń przez boft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boft 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń (edytowane) I kolejne cukierki z kolekcji Edytowane 31 Styczeń przez boft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boft 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec (edytowane) Z nowosci doszla scolymia 🙂 Edytowane 14 Marzec przez boft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach