elespero 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2019 Hej. Zrobiłem ostatnio testy ICP w ATI.Wszystko wzorowo oprócz 3, miedzi, cyny i molibdenu.Miedzi wyszło 7,12 µg/lCyny 7,27 µg/lWedług ATI norma to 0.47 µg/l więc jest sporo przekroczone. Pochłaniacz na miedź już zamówiony. Co z cyną?Czy te przekroczone normy mogą wpływać na niektóre koralowce?Molibdenu mam sporo za mało, 3,94µg/l a norma jest 11, 31µg/l.Dodawac czy nie? Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubasikor 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2019 Ja też miałem sporo przekroczoną cynę trzeba by znaleźć przyczynę, u mnie to był czujnik od stc-1000 mam wrażenie, że węgiel to absorbuje bo ślimaki zdecydowanie odżyły po tygodniu od zamontowania węgla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2019 Przeszukałem wszystkie pompy i kable od nich. Ale nie sprawdziłem czujnika temp.Niby jest w gumowej powłoce ale.. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach